Startbericht

 

 4x4logo
 

Aankondiging voor de 4x4 rit VALLADA - MOIXENT
4x4 ESPAÑA ORGANISEERT WEER EEN 4x4 OFF ROAD TOCHT
OP ZONDAG 11 a
pril 2021

We starten om 10.00 uur
 

Omschrijving rit:

Op zondag 11 april a.s. organiseert 4x4 España weer een 4x4 Off Road tocht van “Vallada naar Moixent”. De start begint in Vallada met koffie en inschrijven. Dit is weer een zeer mooie rit met een paar echte pittige Off Road stukken. Deze rit is geheel nieuw opgezet en heeft voor de fanatieke Off-Roader een paar prachtige passages in petto. Tijdens het voorrijden zijn wij er in geslaagd om enkele hindernissen in de route op te nemen. Deze rit is deze keer alleen geschikt voor 4x4 aangedreven voertuigen met hoge en lage gearing met een ruime bodemvrijheid. De organisatie sluit SUV’s uit van deelname gezien de zwaarte van het traject.

Type rit:
We rijden vanuit Vallada vrijwel direct het natuurgebied in van de Ermitas Vallada met zeer mooie natuur en  uitkijkpunten. Al snel komt de eerste hindernis: een steil stukje met scherpe knik, u zal verbaasd zijn wat uw auto kan!  

Lengte en tijdsduur rit:
De tocht is ca. 48km lang en duurt ongeveer 4 uur en gaat over enkele verharde en veel onverharde (binnen)wegen o.a. over de bergkammen tot een hoogte van ca. 800m. Deze tocht mag een beginnende en ook gevorderde "Off Road rijder" en een echte natuurliefhebber niet missen. Wel moet u rekening houden met dichte begroeiing die enkele krasjes op uw auto kunnen maken. Met deze rit komt u op de mooiste plekjes waar u nog nooit geweest bent. Halverwege de rit zullen we een pauze houden, waar u een kopje koffie of iets anders kunt drinken. Na deze mooie rit gaan we weer als vanouds gezellig eten in een restaurant. Gedurende de hele rit en tijdens de maaltijd nemen wij de Corona regels in acht.

Voor wie geschikt?:
Wij geven nu ook de beginnende Off Road rijder onder goede begeleiding de kans om zijn voertuig eens goed uit te proberen en kennis te maken met onze gezellige Off Road Club 4x4 España. Op verzoek kunt u dus ingedeeld worden bij een ervaren 4x4 rijder welke u de echte kneepjes van het 4x4 rijden kan leren. Ons Roadbook met ondersteunende GPS file, leidt u naar mooie punten alwaar u ruimschoots de gelegenheid krijgt om mooie plaatjes te schieten. Dus vergeet vooral uw fototoestel of filmcamera niet mee te nemen.

Welke voertuigen?:
Deze tocht is in principe voor 4x4 voertuigen met een flinke bodemvrijheid en A/T-banden (reservewiel!) goed te doen en als zodanig beoordelen wij hem als een A-route, deze keer dus NIET geschikt voor 4 wiel aangedreven SUV voertuigen. 

 suzi_klim.png

Kosten rit:
Deze rit is voor jaar-leden gratis en dag-deelnemers (dag-leden) betalen € 30,- voor 2 personen en dat is inclusief Roadbook met GPX file, koffie of thee met koek, soep of frisdrank.

Roadboek en GPX file:
Het Roadboek is volgens het systeem bolletje/pijltje met Waypoints en coördinaten en wordt alleen gebruikt ter ondersteuning van het GPX-bestand dat gebruikt kan worden op een Garmin GPS, Smartphone of Tablet (zie hiervoor onze rubriek "GPS Advies" op de website www.4x4espana.com).
Het melden en inschrijven is vanaf 9.15 uur en we starten om ca.10.00 uur met elke 7 minuten groepjes van 3 auto’s. In elke groep dient één ervaren rijder, een GPS en een 27 Mc radio aanwezig te zijn.

Inschrijven rit en waar?:
Inschrijven voor deze mooie rit kan t.e.m. vrijdag 9 April om 18.00 uur en alleen onder de rubriek "Inschrijven" op onze website www.4x4espana.com en voor meer informatie kunt u bellen met onze 4x4 Secretaris Wim Werkman +34 680 590 945. En voor alleen technische informatie over de rit met George Leenders +34 966 924 270.

a-ab-track.jpeg

Lid worden:

En lid worden van onze gezellige vereniging kan ook op "Word Lid"

Papieren:
Het bestuur wil iedereen erop wijzen dat uw papieren van de auto in orde moeten zijn, Suma, verzekering etc. ook als uw auto Nederlandse of Belgische nummer- platen heeft.

Met vriendelijke groet, het bestuur (Age, Wim en George) van 4x4 España. 

 

 panorama_jeep.jpg

roadbook.png

 

Copyright (c) 4x4 España en design by www.ict-dokter.nl. All rights reserved.